Unió Musical d'Algimia

Actualitat

La UMA guanya el Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de Valencia 2022.

El teatre de la Unió Musical de Llíria va acollir el dissabte 15 d'octubre la 45a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València, on la Unió Musical d'Algímia va ser la que més puntuació va rebre per part del jurat (86,25 punts) obtinguent un Primer Premi i Esment d'Honor

El teatre de la Unió Musical de Llíria va acollir el dissabte 15 d'octubre la 45a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València, que va comptar amb la participació de sis societats musicals, tres en secció Segona i altres tres en Tercera, i un jurat internacional que segons la organització contribueix a obtindre una major promoció del fenomen bandístic valencià.

En el cas de la secció Tercera, amb un màxim de 50 components per cada banda, la gran triomfadora va ser la Unió Musical d'Algímia, que va compartir escenari amb les societats musicals Santa Cecilia del Grau i l'Artístic Musical Carròs. ‘El Globo de Milá’, d'Hugo Chinesta, una partitura de nova creació, va ser la peça obligada per a les tres agrupacions concursants.

La banda d'Algímia d'Alfara, que va interpretar ‘Èxode’ de Salvador Rojo com a peça lliure, va ser la que més puntuació va rebre per part del jurat (86,25 punts) obtinguent un Primer Premi i Esment d'Honor. Aquesta puntuació cobre més valor tinguent en compte que el nivell va ser molt alt en aquesta secció Tercera, on es van registrar un primer premi per a la banda Artístic Musical Carròs i altre primer premis i esments d'honor per a Santa Cecilia del Grau (79,33 punts).

En paraules del diputat de Bandes de Música de la diputació, Jordi Major: «La descentralització del festival de bandes i la seua celebració a Llíria és una de les grans novetats del certamen d'enguany, que continua contribuint a la vertebració sociocultural del nostre territori, però en aquesta ocasió eixint de la ciutat de València i desplaçant-se fins a una dels bressols de la música de banda».

El responsable provincial va destacar igualment l'impuls de la dotació econòmica en la present edició, amb l'increment en els premis, i altres novetats organitzatives tendents a modernitzar el certamen d'acord amb altres competicions nacionals i internacionals. El sistema de puntuació s'ha basat en una desena de criteris valorats per un jurat presidit pel compositor Marco Pütz, amb la participació dels directors d'orquestra Tobias Haussig i Eva María Folch.

Des de Algímia d'Alfara se desplaçaren gran nombre de veins a donar suport a la banda pel seus propis mitjans i en l'autobús que es va ficar des de l'Ajuntament d'Algímia d'Alfara Tambè acudiren al certamen el alcalde i el regidor de cultura de la població que varen felicitar orgullossos els membres de la societat al finalitzar l'event.

Unio Musical Algimia Certamen Provincial 2022
Unio Musical Algimia Certamen Provincial 2022

© Copyright 2015 · Unió Musical d'Algímia · info@umalgimia.com · www.umalgimia.com