Unió Musical d'Algimia

Unió Musical d'Algímia

La Unió Musical d’Algímia es una associació cultural sense ánim de lucre que té com objectius el foment, la promoció, la difusió i la formacíó musical a més del desenvolupament personal i social de les persones que la integren. La Unió Musical d´Algímia desde la seua refundació el 1983 ha estat sempre una part més de la societat civil, treballant per la cultura i fent que la música no pare de sonar al nostre poble.

La societat esta composada actualment per tres diferents formacions: Banda, Banda Juvenil i Coral. A més conta amb una Escola de Música, reconeguda com a centre educatiu per la Conselleria d'Educació, en la que es formen els futurs músics de les diferents formacions. L'escola té actualment uns 50 alumnes, on es cobrixen totes les especialitats instrumentals de fusta, metall i percussió, recentment també han iniciat les clases de cant.

La immensa majoría dels veïns del poble menors de 40 anys han tingut una época de la seua vida relacionada amb la societat. A més és un orgull dir que en la societat s´han format compositors, directors, professors de conservatori i músics professionals que actualment formen part de grans orquestres, i que tots ells continuen col.laborant.

La societat compta amb uns 250 socis, lo que dona idea del recolzament social que té al poble. Per la presidència de la banda han passat Magín Cotolí, José Cotolí, Francisco Peña, Pablo Vázquez, Roberto Mora i en l’actualitat el president de la societat és Ferran Soriano Romero. Moltes altres persones veïns del poble han passat també per la junta directiva de la societat aportant el seu treball i il.lusió. Gràcies a ells i a la dedicació i esforç dels músics, han fet que la música continue sonant i ja no haja parat.

La societat està declarada B.I.C. - Be d'Interés Cultural - des de 2018 per la Generalitat Valenciana i declarada Manifestació Representativa del Patrimonio Cultural Inmaterial des de 2021 pel Ministeri de Cultura.

© Copyright 2017 · Unió Musical d'Algímia · info@umalgimia.com · www.umalgimia.com