Unió Musical d'Algimia

Banda Juvenil Unió Musical d'Algímia

La banda juvenil de la Unió Musical d'Algímia tingué la seua primera etapa des de 1990 fins 1995. Es formà amb l'objectiu de contribuir en el desenvolupament i formació dels músics més joves i servir de pont per als alumnes de l'escola d'educandos abans de incorporar-se a la banda. Esta formació durant aquesta etapa realitzà concerts principalment al poble oferint un repertori de gran nivell. El director en aquesta etapa va ser Salvador Rojo Gamón, clarinetista de la banda que en eixos anys començava tambè la seua formació com a director.

Esta formació es va tornar a formar l'any 2000 coincidint amb la constitució de l'Escola de Música La Baronia. Agafà com a base els alumnes integrants de l'asignatura de conjunt instrumental junt als músics més joves i en formació de la banda. El seu objectiu continua sent el mateix que a la seua primera etapa, el desenvolupament dels musics que venen de l'Escola abans de la seua incorporació a la banda.

Esta formació ha continuat, ja sense interrupcions, la seua trajectòria fins l'actualitat realitzant nombrosos concerts al poble i també concerts d'intercanvi amb altres bandes juvenils de la comarca i de tota la Comunitat Valenciana. Va ser durant molts anys dirigida per Rober Mora Montesinos, músic profesional especialista en Tuba i Trombó format a la banda, que va ser també molts anys director de l'Escola de Música.

Actualment el seu director es Carles Antoni Taroncher, músic profesional especialista en flauta travessera que cursa actualment el titol de direcció de banda al conservatori superior.

© Copyright 2017 · Unió Musical d'Algímia · info@umalgimia.com · www.umalgimia.com