Unió Musical d'Algimia

Banda Unió Musical d'Algímia

La UMa anys 80
La primera noticia sobre una agrupació musical al poble data de 1911 per la participació de la banda al Certamen de Bandes de València. Esta primera agrupació es va disoldre i es formà una altra vegada al 1929. No hi ha més notícies fins l’any 1934, on la banda comptava amb 40 músics. Després del parèntesi general de la Guerra Civil, ressorgeix de nou aquesta agrupació el 1940, dirigida per D. Manuel Muñoz, fins que 20 anys després es va tornar a dissoldre.

La Unió Musical d’Algímia es refundà de nou el 1983. La seua plantilla es formà per molts dels antics músics de la seua anterior etapa i per joves sortits de l’escola d’educandos, fins assolir un total de 60 places al 1985. El primer director d’aquesta etapa va ser Enrique Ros. Al 1989 la direcció passà a mans de José Torrent Masià. Sota la seua batuta la banda va cumplir el 10é Aniversari i actuà en festivals de tota la Comunitat Valenciana i Catalunya. A més durant cinc anys seguits va estar la Banda Oficial de les Festes Patronals de Burgos realitzant diferents concerts i actuacions a la ciutat.

Des de 2001 per la direcció passaren Antonio Soriano, Sergio Navarro Bonaviña i José Pascual Arnau Paredes, quedant-se éste últim al 2004 com a director titular fins l´any 2009. Al 2003 commemorà el 20é Aniversari de la refundació destacant entre els actes l´intercanvi musical amb la Banda dels Bombeiros Voluntarios d’Ílhavo (Portugal). Al juliol de 2006 grabà el seu primer CD titulat “Música des d’Algímia” i en agost es presentà al Certamen de Bandes de Música “Villa de Bejís” on obté el 2º Premi. Al gener de 2007 realitzà a la Fira de Frankfurt (Alemanya) una actuació promocionant les Falles de València per encàrrec de la Junta Central Fallera i en juny la banda va oferir amb molt d´èxit el seu primer concert al Palau de la Música de València. Organitzà altre intercanvi musical amb la banda d´Olivenza (Extremadura) al juliol de 2008, eixe mateix any la banda commemorava el seu 25é Aniversari.

Per la direcció de la banda passaren posteriorment Manuel Castellano i David Màrquez Pérez, quedant-se des de juny de 2012 com a director titular Xesco Guillem i Escobar. A l’octubre de 2011 participà en la Trobada de Bandes de l’Aldea (Tarragona). L’any 2013 va complir el seu 30é aniversari i els actes de celebració culminaren amb un concert al Palau de la Música de València on s’estrenaren dues obres encarregades per a l’ocasió als compositors locals, formats en la banda, Salvador Rojo Gamón i Vicent Adsuara Mora.

El 2015 mai serà oblidat per la societat, ja que la banda, en la seua primera participació, guanyà el Primer Premi i Menció d’Honor en la cuarta secció al Certamen Provincial de Valencia cel.lebrat al Palau de la Música. Tota una recompensa a l´esforç i un reconeiximent a la societat per molts anys de treball.

Des de gener fins desembre de 2016 el seu director titular va ser Jaume Iborra Esteve que s’estrenà dirigint a la banda al Concert del Dia de la Música Valenciana que es cel.lebrà al Palau de les Arts Reina Sofia en Abril. Actualment des de Gener de 2017 el seu director es Enrique Salvador Clavell


© Copyright 2017 · Unió Musical d'Algímia · info@umalgimia.com · www.umalgimia.com