Unió Musical d'Algimia

Actualitat

La Unió Musical d'Algímia obté el Primer Premi al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana 2022.

La Unió Musical d’Algímia ha obtingut un primer premi amb una puntuació de 322 punts en la tercera secció del 42é Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana celebrat el diumenge passat 15 de gener a l'auditori del Palau de les Arts de Valencia, en el qual competien les bandes finalistes de les seccions segona i tercera, guanyadores dels respectius certàmens provincials.

En paraules del president de l'entitat, Ferran Soriano la banda va realitzar una "excel·lent actuació i els músics van estar genials". Van triar, a més de l'obra obligada ’Las Carboneras de Nalón’ de Maria José Belenguer, el pasdoble ‘Marina Civera’ de Manuel Morales Martínez i l'obra lliure ‘The Legend of Flathead Lake’ de Carl Wittrock, tot sota la direcció de Xesco Guillem i Escobar.

Aquest primer premi va ser compartit amb la Societat Musical L'Esperança de Sant Vicent del Raspeig, que va obtindre 338,5 punts, uns punts més que la banda d'Algímia i que va rebre l'esment especial. A més de l'obra obligada ja citada, van interpretar el pasdoble ‘Socarrats i tramussers’ de Jaime Francisco Ripoll Martins i com a obra lliure, ‘Golden Land’ de Saúl Gómez Soler, sota la direcció de José Antonio Antolín Polo.

El segon premi amb 286 punts va ser per a la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal, que al costat de l'obra obligada va interpretar, el pasdoble ‘Gloria al pueblo’ de Perfecte Artola i com a obra lliure, ‘Sequences for band’ de Carlos Pellicer, dirigida per Ricardo Fortea Marco.

El jurat, va estar compost per Maria Margarita Landete Carriler (presidenta), Pere Manuel Aragó (vicepresident), Mª José Albors Merino (secretària) i els vocals José Alamá Gil, Inmaculada Mateu Fortuño, Lucía Marín Martín, María José Belenguer Colz i Daniel Ferrero Silvage.

Amb aquest ja són tres els anys, 2015, 2019 i 2022, que la Unió Musical d'Algímia obté primer premi tant en el Certamen Provincial de la Diputació de València com posteriorment en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana, els dos primers en quarta secció i en aquest últim, ja en tercera.

Per al seu president, la clau de l'èxit és el "bon moment pel qual travessa l'agrupació a nivell musical, amb una gran pedrera de músics, molts dels quals estic segur es dedicaran a la música de manera professional. A això se sumen moltes hores de treball i esforç, bons professors a l'escola i un gran director que ha portat a la Unió Musical a lo més alt".

Aquests últims primers premis arriben en el seu millor moment ja que la Unió Musical celebra aquest any 2023 el 40 aniversari de la seua refundació en 1983, una efemèride que celebraran amb una programació especial.

Unio Musical Algimia Certamen Autonomico 2022

© Copyright 2017 · Unió Musical d'Algímia · info@umalgimia.com · www.umalgimia.com